ZERDE TARİFİ

Malzemeler     

  • 1/2 litre su
  • 125 gram şeker
  • 1 yemek kaşığıl mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı safran
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yapılışı
  • Bir kaba 2 yemek kaşığı ılık su ile beraber safran tellerini koyup, yumuşamaya bırakın.
  • Su ve şekeri ocağa alıp, şekeri içinde eritin.
  • Şeker eriyince pirinçleri ve yumuşayan safranı ekleyin.
  • Pirinçler pişmeye başladığında nişastayı 4-5 yemek kaşığı su ile bir kasede açın.
  • Pişen zerdenin üzerine nişastayı ekleyip kıvamını bağlayın.
  • Kıvam alan zerdeyi ocaktan alıp, servis kaplarına paylaştırın.
  • Üzerlerini kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyin.

Not: Kuş üzümünü pişerken içine atabilirsiniz. Çok daha iyi olacaktır. Üzerini de kavrulmuş dolmalık fıstıkla süslersiniz.
Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri