Malzemeler
- 1/2 litre su
- 125 gram şeker
- 1 yemek kaşığıl mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı safran
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yapılışı
- Bir kaba 2 yemek kaşığı ılık su ile beraber safran tellerini koyup, yumuşamaya bırakın.
- Su ve şekeri ocağa alıp, şekeri içinde eritin.
- Şeker eriyince pirinçleri ve yumuşayan safranı ekleyin.
- Pirinçler pişmeye başladığında nişastayı 4-5 yemek kaşığı su ile bir kasede açın.
- Pişen zerdenin üzerine nişastayı ekleyip kıvamını bağlayın.
- Kıvam alan zerdeyi ocaktan alıp, servis kaplarına paylaştırın.
- Üzerlerini kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyin.
Not: Kuş üzümünü pişerken içine atabilirsiniz. Çok daha iyi olacaktır. Üzerini de kavrulmuş dolmalık fıstıkla süslersiniz.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder