Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tepeleme un
- Tuz
Üzerine
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pulbiber
- Nane
Hazırlanışı
- Et suyu ve suyu bir tencereye alın. İçine yoğurt, yumurta, un ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinci katın ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
- Diğer yandan bir tavada tereyağını eritin ve pulbiber ile nane katın. Yağı çorbaya gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder