YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler            

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme un
  • Tuz
Üzerine
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pulbiber
  • Nane
Hazırlanışı
  • Et suyu ve suyu bir tencereye alın. İçine yoğurt, yumurta, un ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın.
  • Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinci katın ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer yandan bir tavada tereyağını eritin ve pulbiber ile nane katın. Yağı çorbaya gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri