Malzemeler:
- Bütün bir kuzu kol
- Taneli hardal
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Yarım çay bardagı süt
Hazırlanışı:
- Et haricindeki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonra onu kuzu kolun her yerine iyi iyice sürün. Kuzu kolu önce yağlı kağıda sarın yine her yerini ama hiç boşluk kalmasın. Sonra da alimunyum folyo ile kaplayın ki pişerken suyu akmasın. Aman dikkat heryer kaplanmış olmalı ve hiçbir yerden sızıntı olmaması lazım. Suyunun piştiğinde içinde kalması gerek..
- Sonra fırın tepsisine koyup 200 derece fırında 2 saat pişirin. Bu arada Kuzu kol pişerken yanında yapacağınız sebzeleri geniş bir borcama koyun. (Patates, mantar, kırmızı yeşil biber ve küçük domatesler…) Bunları zeytinyağı, toz pul biber, karabiber, tuz ve kekikle iyice karıştırın ve fırının alt gözüne koyun. 30 dk pişsin.
- Kuzu kolu 2 saat pişirdikten sonra üzerini açın. İçindeki suyu kaybetmeden, sebzelerin olduğu kaba boşaltın. Kuzu kolu üstte sebzelerle birlikte üzeri açık olarak yarım saat daha fırında pişirin… Piştikten sonra 15 dakika fırında dinlendirip servis edin.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder