SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler      

  • 1 orta büyüklükte patates
  • 2 havuç
  • 1 orta büyüklükte kabak
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 fincan iç bezelye
  • 2 kaşık yağ
  • 8 bardak su
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 2 kaşık un
Hazırlanışı 
  • Sebzeler yıkanır, temizlenir ve doğranır.
  • Sekiz bardak su içerisinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Elekten geçirilir.
  • Yağ ayrı bir tencerede kızdırılır, unla karıştırılır. Un pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kavrulmuş yağla karışık unun üzerine elekten geçen sebze suları karıştırılarak iyice hallolur. Ateşte biraz daha kaynatılır.
  • Bir kapta yumurta kırılır, limon suyu ile iyice çırpılır, tuzu ekilir. Evvelce hazırlanan malzemeler üzerine karıştırarak yavaş yavaş dökülür. Ateşte kabarcıklar oluncaya kadar tutulur, hemen indirilir. Servis yapılır.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri