Malzemeler
- 1 orta büyüklükte patates
- 2 havuç
- 1 orta büyüklükte kabak
- 1 avuç taze fasulye
- 1 fincan iç bezelye
- 2 kaşık yağ
- 8 bardak su
- 1 yumurta
- Yeteri kadar tuz
- Maydanoz
- Yarım limon suyu
- 2 kaşık un
Hazırlanışı 
- Sebzeler yıkanır, temizlenir ve doğranır.
- Sekiz bardak su içerisinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Elekten geçirilir.
- Yağ ayrı bir tencerede kızdırılır, unla karıştırılır. Un pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulmuş yağla karışık unun üzerine elekten geçen sebze suları karıştırılarak iyice hallolur. Ateşte biraz daha kaynatılır.
- Bir kapta yumurta kırılır, limon suyu ile iyice çırpılır, tuzu ekilir. Evvelce hazırlanan malzemeler üzerine karıştırarak yavaş yavaş dökülür. Ateşte kabarcıklar oluncaya kadar tutulur, hemen indirilir. Servis yapılır.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder