Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Üzeri için
- Kaymak
- Frenk üzümü
Yapılışı
- Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder