REVANİ TATLISI TARİFİ

Malzemeler      

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için
  • Kaymak
  • Frenk üzümü
Yapılışı
  • Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri