
Eğer aldığınız pazının yapraklarını kullandınız ama sapları kaldıysa bu vitamin deposu yeşil sebzemizin saplarını da atmak yerine değerlendirelim diyorsanız bu tarif tam size göre.
hem lezzeti hem de kolay yapımıyla sıcacık bir tarif...
Malzemeler
- yarim kilo pazi sapi
- yarim su bardagi bulgur
- yarim su bardagi siviyag
- 1 soğan
- 1 tablet et suyu
- 5 su bardaği kaynamış su
- 1 yemek kaşığı domates salçasi
- yarım yemek kaşığı biber salçasi
- yarım limonun suyu
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı

- Pazımızın saplarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım ve ardından soğanımızı da küp küp doğrayarak bir tencerede soğanlar sararana kadar kızartalım ve ardından pazı saplarını da ilave edip soteleyelim.
- Sotelenen sebzelerimizin üzerine salçamızı da ilave edip bir süre daha karıştıralım. ardından, bulguru ve et suyunu da tencereye ilave edin biraz daha soteleyin, çorbanın suyunu ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- çorbamız pistikten sonra ister sicak ister ilik servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder