Malzemeler:
- 400 gr. kestane mantarı (mavi paketli mantarlardan, genellikle 400 gr. civarında oluyor.)
- 2.5 su bardağı sıcak süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 orta boy beyaz soğan
- Öğütülmüş tane karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Mantarları kağıt havluyla temizleyin. Sulanmaması için yıkamamakta yarar var. Saplarını atın ve çok küçük doğrayın. Ben 5-6 tanesini dilim dilim doğruyorum ki yerken görülsün.
- Yine küçük küçük doğradığınız soğanları ve mantarları 2 yemek kaşığı yağ ile bir tencereye koyun. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sulanıp, yumuşayana kadar bir kaç dakika pişirin.
- Yumuşayınca tencerenin kapağını açın ve ocağın derecesini arttırarak, suyunu iyice çektirin. Bu malzemeyi bir kaseye alıp, bir kenarda bekletin.
- Aynı tencereye 4 yemek kaşığı yağı koyun, kızınca 2 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bu malzemenin üzerine bir yandan yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan tel spatulayla iyice çırpın. Sıcak suyu ekleyin.
- Karabiberi ve tuzu ekleyin. Koyulaşıp, krem rengi olana kadar pişirin. Mantarları ekleyin. Karıştırıp bir kaç dakika daha pişirin. Koyu gelirse bir miktar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
- Arzu ederseniz. Servis yaparken, çorbaların üzerine bir çay kaşığı krema ekleyip, bir kürdanla hafifçe dağıtıp, süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder