Malzemeler:
- 3 yumurta
- 200 gr toz şeker
- 65 gr irmik
- 245 gr un
- 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tereyağı, yoğurt, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder