ISPANAKLI SİMİT BÖREĞİ TARİFİ

Börek için malzemeler:

– 5 yufka
– 4 yumurta
– Yarım kilo az yağlı süt
– 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı iç için malzemeler:
– 1 kilo ıspanak
– 2 büyük kuru soğan
– Yarım çay kaşığı tuz
– 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Soğanları ve ıspanakları ince ince kıyın. Sıvı yağı büyükçe bir tavaya koyun ve soğanları renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyip, 10-15 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

   Hazırlanışı 
  • Yumurta, süt ve yağı bir kapta karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayın. Yufkanın birini kalıbın üzerine koyun; orta kısmını kalıba uyacak şekilde delin. Diğer bir yufkayı ortadan ikiye bölün ve her iki parçayı da harca batırarak kalıba döşeyin. Araya ıspanaklı harcın bir kısmını yayın. Başka bir yufkayı da, aynı şekilde sütlü harca batırıp, ıspanakla üzerini kapayın. Ardından yine harcı koyun ve yine yufkalarla kapatın. Böreğiniz bir kat yufka, bir kat ıspanaklı iç halinde olmalı. En sonunda kenardaki yufkalar ile böreğin üzerini kapatın. Sütlü harcın kalanını böreğin üzerine dökün. Bir gün dolapta bekletin. Ertesi gün 200 derecede, 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, bir servis tabağına ters çevirin.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri