HUMUS TARİFİ

Malzemeler:    

  • 1,5 bardak nohut
  • Yarım bardak tahin
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 limon
  • Tuz
  • Üzeri için zeytin
  • Turşu
  • Maydanoz
Hazırlanışı:
  • Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
  • İyice haşlanıp kabukları alınır.
  • Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür.
  • Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur.
  • Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
  • Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

(Pulbiberi yağla kızdırdıktan sonra içine biraz fıstık ekleyip, humus’un üzerine gezdirebilirsiniz.)
Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri