Malzemeler:
- 1,5 bardak nohut
- Yarım bardak tahin
- Yarım bardak zeytinyağı
- 3 çay kaşığı kırmızı biber
- 4-5 diş sarımsak
- 3 limon
- Tuz
- Üzeri için zeytin
- Turşu
- Maydanoz
Hazırlanışı:
- Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
- İyice haşlanıp kabukları alınır.
- Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür.
- Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur.
- Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
- Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
(Pulbiberi yağla kızdırdıktan sonra içine biraz fıstık ekleyip, humus’un üzerine gezdirebilirsiniz.)
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder