Malzemeler
- 1 adet küçük boy kuru soğan, küp küp doğranmış
- 1/4 su bardağı (60 ml.) zeytinyağı
- 1 adet küçük boy patates, rendelenmiş
- 1 adet küçük boy havuç, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı küçük küçük doğranmış kereviz sapı veya rendelenmiş kereviz kökü
- 3 yaprak fesleğen
- 800 gr. domates konservesi veya kabukları soyulmuş taze domatesin rendesi
- 250 ml. kaynar su
- Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
Hazırlanışı
- Tencerenin içine yağı ve soğanı koyun. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Rendelediğiniz patatesi, havucu, kerevizi ve fesleğeni ekleyin. 5 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ezilip, koyu bir sos haline gelene kadar orta ateşte pişirin.
- Kaynar suyu ekleyin. Bütün malzeme pişip, kıvamlanana kadar fıkırdatın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Pişen çorbayı ocaktan alın. El blenderiyle iyice püre haline getirin.
- Servis yaparken üzerine bir tatlı kaşığı koyu kıvamlı krema koyun.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder